Kick off WDO

Op 24 en 25 mei vond de kick-off van de laatste projectronde van het studiejaar plaats. In samenwerking met de IT Academy verzorgden IT-ondernemers uit de regio masterclasses Scrum voor studenten, docenten en deelnemende ondernemers op de locaties Hoorn en Purmerend van het Horizon. 

In Hoorn zoomde Henk Kerckhoffs van Abovo Media in op de voordelen van Agile en Scrum boven andere projectmethoden als Waterfall. Hij gaf levendige voorbeelden van Scrum binnen de praktijk van Abovo en gaf tips waar studenten direct mee aan de slag konden. Vincent Castenmiller en Niels Laan deelden hun expertise vanuit het bedrijf IPSIS. Zij gaven aan hoe scrum IPSIS helpt effect te creëren en het product goed af te stemmen op de klant. Dit brachten zij bovendien tot leven door aan de slag te gaan met een opdracht rond user stories. In Purmerend nam Asare Worae van Skepelton studenten mee in Scrum als werkwijze voor zowel kleine als grote IT projecten, hoe je omgaat met stakeholders, opschalen vanuit een startup en het belang van heldere eisen en een product backlog.  

Masterclasses voor ondernemers
Masterclasses organiseren we niet alleen voor studenten, maar ook voor ondernemers. Als ondernemer en opdrachtgever voor een IT-opdracht kan het best ingewikkeld zijn om van alle termen, processen en oplossingen een helder beeld te krijgen. Daarnaast weet je soms niet precies wat er nodig of mogelijk is. Door deel te nemen als opdrachtgever binnen de werkplaats leer je met ons mee. Meer weten over opdrachten die we voor jouw onderneming kunnen oppakken? Of één van de masterclasses bijwonen? Kijk voor meer info op: www.werkplaatsdigitaalondernemen.nl of word lid onze LinkedIn pagina.

Kijk hier de aftermovie van de kick off.

Previous
Previous

Nieuwe website Muscle Import

Next
Next

Winkeliers in Medemblik introduceren de innovatieve spaarapp