Eerste workshop voor MKB ondernemers over Chat GPT goed ontvangen

Op 26 april organiseerde Werkplaats Digitaal Ondernemen de eerste workshop voor MKB ondernemers bij Hogeschool Inholland. Chat GPT was het thema.

Chat GPT is een programma van Open AI waarmee teksten geproduceerd kunnen worden voor diverse doeleinden. Er wordt veel over gesproken in de media, maar hoe het precies werkt is voor velen nog een vraagteken

WDO organiseerde daarom een workshop met dit thema, om ondernemers in het MKB uitleg hierover te geven en mee te laten experimenteren. Lector Ander de Keijzer van het lectoraat Data Driven Smart Society was de spreker van de dag.

De aanmelders werd bij aanmelding alvast ter voorbereiding gevraagd om een account aan te maken voor het programma en een mobiel device mee te nemen, zodat zij ook zelf aan de slag konden gaan.

Een groep van ongeveer 15 ondernemers uit de regio waren erbij. Na het welkom en voorstelrondje was het de beurt aan Ander. Hij vertelde over de achtergrond van het programma en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Gaandeweg werd duidelijk dat er ook valkuilen zijn in het gebruik van Chat GPT. Na de introductie werd het tijd om echt kennis te maken met het programma. De ondernemers gingen zelf aan de slag op hun meegebrachte tablet of laptop.

De middag werd afgesloten met een informeel moment, waar de ondernemers met elkaar konden kennismaken.

Deelnemers waren enthousiast over de sessie. Aanwezige Nick Vosse was samen met zijn broer en schoonvader aanwezig. Ondernemen zit in de familie. “ Het was zeker nuttig om ervaring met ChatGPT op te doen. Het tool helpt bijvoorbeeld bij het opstellen van officiële brieven, maken van teksten voor folders en social media. Het was een leuke en leerzame sessie.”  Aanwezige Aldert Zwemmer van Innovatiepartners vond het naast informatief een goede mogelijkheid om andere ondernemers te ontmoeten.

Binnenkort organiseert WDO weer een workshop of masterclass in het kader van digitalisering. Wij verwachten tot de jaarwisseling maandelijks een bijeenkomst te organiseren. Houdt de website en de LinkedIn en Facebookpagina in de gaten!

Lector Ander de Keijzer tijdens Chat GPT  workshop
Previous
Previous

Native, Web of Hybride: Het kiezen van de juiste benadering voor Mobile app development

Next
Next

Laatste ronde collegejaar 22-23 voor marketingstudenten ROC Horizon College Alkmaar