Managementsysteem voor kinderopvang

Forte Kinderopvang uit Castricum heeft in vijf maanden tijd samen met studenten van de opleiding Business IT & Management een Forte management dashboard ontwikkeld. 

Arthur de Flart, directeur Forte Kinderopvang: “Via LinkedIn kwam ik een oproep tegen voor bedrijven met een digitaliseringsvraagstuk. Ik heb contact gezocht en uiteindelijk zijn er 12 studenten voor ons aan de slag gegaan. We kwamen elke twee weken bij elkaar en werkten met zogenaamde sprints. In drie groepen hebben zij voor ons een financieel dashboard, personeelsplanning en kindplanning gemaakt en dit uiteindelijk in één dashboard verwerkt.” 

Arthur is erg enthousiast over het traject en het eindresultaat: “Ik had er bij de start van het project rekening mee gehouden dat er mogelijk niets uit zou komen. Maar het tegendeel is bewezen. We hebben een mooi eindproduct, ze hebben contact gezocht met onze leveranciers om het product ook te integreren in onze huidige systemen en ondanks dat ik dacht dat de kinderopvangbranche ver van ze af zou staan, waren de studenten echt enthousiast.” 

Aan het eind van de periode was er een eindpresentatie. Arthur: “Bij de presentatie waren onze leveranciers, medewerkers van ons bedrijf en docenten aanwezig. Voor de studenten was het een mooie afronding met deze betrokkenen bij elkaar. Hier leren ze enorm veel van natuurlijk. En ik persoonlijk ook. Het is leuk om met jonge mensen bezig te zijn, je hoort nieuwe verhalen en krijgt andere inzichten. En ondanks dat het een inspanning kost, heeft het ook veel opgeleverd. We werken nu ook echt met dit systeem. Tegen andere ondernemers zou ik dan ook zeggen: als je het niet probeert, dan weet je ook niet of je het samen kan. De kans op succes is echt serieus aanwezig. En je biedt studenten de kans om met een echt project bezig te zijn. Ik zou dan ook zo weer meedoen als er een behoefte zou zijn.”

 

Previous
Previous

Laatste ronde collegejaar 22-23 voor marketingstudenten ROC Horizon College Alkmaar

Next
Next

De Slaapzaak - digitaliseren met hulp van studenten